Verhuurproces

Hoofdinschrijving

Zodra de hoofinschrijvingen van start gaan verschijnt de woningzoeker online met het volledige beschikbare aanbod. Via de woningzoeker kun je jouw voorkeurswoningen doorgeven. Onderdeel van de hoofdinschrijving is het verstrekken van jouw inkomensgegevens en informatie over je huidige woonsituatie. Op basis van deze informatie wordt er toegewezen. Zorg ervoor dat de informatie naar waarheid is ingevuld.

Controleren

Wij beoordelen jouw dossier en dat van je eventuele partner. Indien je momenteel een huurwoning hebt, vragen wij een verhuurdersverklaring bij je op. Als je momenteel een koopwoning hebt, vragen wij een hypotheekhoudersverklaring bij je op. Upload dit document eenvoudig in de veilige Mijn omgeving.

Toewijzen

Indien je voldoet aan de inkomenseis en alle vereiste documenten hebt geüpload, word je toegewezen aan een beschikbare woning. Uiteraard houden we ook rekening met de door jou ingevulde voorkeurswoningen.
Hierna vindt er een dossier controle plaats met behulp van Datakeeper en de aanvullende documentatie.

(Digitaal) tekenen

Als je tevreden bent met de toegewezen woning, kun je de uitnodiging accepteren! Na goedkeuring van alle documenten ontvang je de huurovereenkomst. Nadat je deze digitaal hebt ondertekend, zal de vastgoedmanager ook digitaal ondertekenen.

Gefeliciteerd, je bent één van de nieuwe bewoners in NOVA.